Kind & begeleiding

Ik ontdek mezelf - ik ontdek de wereld - ik sta in de wereld

Je kind zichzelf helpen ontdekken
Vanuit rust en veiligheid help ik je kind met het (terug)vinden van zijn/haar kracht, balans, zelfvertrouwen en plezier van binnenuit. Zonder prestatiedruk of oordeel krijgt je kind de ruimte voor zijn/haar eigen zijn. In mijn begeleiding leer ik je kind:

  • rust- en stilteplek maken in huis en in zichzelf ontdekken
  • zijn/haar hulpbron(nen) ontmoeten en ermee samen werken
  • via de zintuigen zijn/haar binnenwereld ervaren

Rust- en stilte plek
In deze drukke wereld is een eerste stap dat ik met je kind een rustpunt vind thuis en in hun lijf. Je kind begint met het tekenen van het Levenswiel en het vinden van een plek in huis waar ze dat kunnen neerleggen. Dit groeit dan uit tot een plek waar je kind thuis tot rust of tot zichzelf kan komen. Hier verzamelt je kind voorwerpen en oefeningen waar ze steeds weer op terug kunnen vallen.

De yoga-, concentratie- en ontspanningsoefeningen krijgen ze iedere keer mee naar huis. Je kind kan dit alleen en samen met jou (voor kinderen heel fijn!) oefenen en zo zich eigen maken. 

Hulpbronnen van je kind ontdekken
Ieder kind heeft één of meerdere hulpbronnen. Dit kan een krachtdier zijn, opa of oma, een imaginaire vriend of bijvoorbeeld een steen. Samen met je kind ontdekken we wie of wat het is en leer ik je kind hoe zij hiermee kunnen samenwerken (in gedachten) op school en thuis.

De hulpbron(nen) verwerken we meestal in een tekening of een voorwerp zoals een regenmaker, krachtschild, zeedrum of dromenvanger. 

Binnenwereld ervaren met je zintuigen
De werkruimte van Levenszicht is ingericht met veel natuurlijke materialen zoals stenen, veren, schelpen, kastanjes. Ik werk ook buiten in de Tipi. 
Ik laat je kind via de natuur zijn/haar binnenwereld ervaren en zich daarmee verbinden. Bijvoorbeeld door de:

  • zachtheid van de veren en naar binnen te keren 
  • kracht van stenen en staan voor jezelf 
  • tederheid van aanraken en je ontspannen 
  • uitdaging van vuur en iets te durven 

De oefeningen die je kind meekrijgt sluiten hierop aan. Zo kun je het samen met je kind beleven!

Praktische informatie

Ik maak graag eerst kennis met jou als ouder/verzorger om te horen waar je kind staat en wat hij/zij nodig heeft. Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Om je kind zichzelf te kunnen laten ontdekken stel ik meestal voor met 5 ontmoetingen te beginnen. Een ontmoeting duurt ongeveer één uur tot vijf kwartier en kost € 60,-. 

Bel of mail me gerust voor vragen of een afspraak.

Wil je weten hoe ouders en kinderen het ervaren hebben kijk dan bij kennismaken onder aan de pagina!