Nieuwe Maancirkel 2022 - 2023

Een jaar lang het ritme van de Maan in een cirkel van vrouwen leven. Zij heeft een sterke helende en spiegelende kracht. De Maan is een krachtig symbool voor de vrouwelijke cyclus en is verbonden met het element Water.  Je maakt weer kennis met deze oude kennis en ervaring zodat de kracht daarvan weer beschikbaar komt in je leven. 
In dertien Manen kunnen we weer vertrouwd raken door ons leven af te stemmen op het ritme van de Maan en verdiepen we ons bewustzijn dat we verbonden zijn met de Natuurkrachten en met elkaar.

Luisteren naar de Maan
Iedere Maan heeft een naam en energie dat zich uit in een thema zoals bijvoorbeeld de EiMaan (zorg en bescherming) of de GraanMaan (overvloed en bestemming). We komen iedere Maan bij elkaar en stemmen ons af op de specifieke energie van die Maan: hoe resoneert dit bij jezelf en in het collectieve vrouwenveld. We luisteren, jij luistert naar haar antwoord -Grootmoeder Maan- in beelden, sensaties of woorden.

Graag geef ik bedding aan dit proces zodat ieders draagkracht in de wereld zich mag vergroten met zachtheid.  

Onderzoeken, delen en  helen
We doen rituelen, deelronden en werken met de voorouders en de vrouwenlijn. Je doet onderzoek naar je organen, stromen in je lichaam, je overtuigingen, je schaduw. We bidden, zingen, bewegen, mediteren, helen. Ieders proces is ingebed in de cirkel zodat je je veilig kunt voelen, dat alles er mag zijn, zonder oordeel. We maken contact maken met het wonderlijke in je/onze leven(s) en vieren feest!

Maan-week-boek
In de periode tussen de Manen word je uitgenodigd een Maan-week-boek bij te houden en je af te stemmen op 

  • het rijzen en dalen van de vier verschijningsvormen van de Maan: Wassende Maan, Volle Maan, Afnemende Maan, Nieuwe Maan. 
  • energie van de 13 Manen door het jaar heen, resonerend met de Zon

Het natuurlijk ritme en mysterie van de Maan kan zich gaande weg laten zien in ieder haar leven.

Praktische informatie

Tweemaal per jaar kun je instromen in de Nieuwe Maancirkel (april of oktober) en je verbinden voor 13 Manen. Zo kun je de energie van iedere Maan in jezelf verfijnen en verdiepen. De Nieuwe Maancirkel is in boerderij Geinhoeve aan de Puccinihof 2A in Nieuwegein. De dertien Manen bestaat uit twee delen:

Het 1e deel bestaat uit 5 Manen en 1 Maan-dag (€280,-) 
Het 2e deel bestaat uit 6 Manen en 1 Maan-dag (€320,-) 

Je betaalt per deel. Kun je een keer niet dan hebben we na de Maanviering contact om af te stemmen en de volgende Maan te overbruggen. 

De avonden zijn van 19.00 - 22.00 uur. En de hele dagen van 10.00 - 16.30 uur die we voor een deel buiten doorbrengen op een mooie plek. 
De groep bestaat uit maximaal 8 vrouwen. 

Opgeven

Mail me als je mee wilt doen. Na inschrijving krijg je een uitnodigingsbrief waarin alle praktische zaken staan.
Heb je nog vragen dan kun je mij altijd bellen of mailen.