Rituelen

Markeren van een wezenlijk moment in je leven of je organisatie
Een ritueel doen is verbonden met het markeren van een wezenlijk moment in je leven voor jezelf, met je familie of je organisatie. Het is even stil staan in de tijd met mensen en soms ook kinderen die verbonden zijn met de beweging die gemaakt wil worden. Een ritueel geeft aan deze beweging een bedding. Dit betekent dat we door het ritueel zo’n wezenlijk moment:

  • kunnen ervaren en weten wat dit voor jezelf betekent en wat het in je raakt
  • kunnen plaatsen en ervaren in het grote geheel van de natuurlijke cyclus van het leven. Hierdoor kan iedereen die aanwezig is zich verbinden met dit diepere niveau of energieveld dat aanwezig is.
  • kunnen bekrachtigen, vieren, helen, verbinden, openen, vrijgeven van wat geleefd wil worden

Vorm van een ritueel
Een ritueel kun je zowel samen doen met mij, in een klein groepje (bijvoorbeeld 4 mensen) als met een grote groep (bijvoorbeeld 30 mensen). Het kan een uur duren en ook meer dan twee uur. Afhankelijk van wat nodig is. Het ritueel heeft een duidelijke structuur met een begin- en eindtijd en is op een passende locatie.
Het Levenswiel met de trommel biedt een natuurlijke bedding voor het ritueel.

Praktische informatie
Wil je meer weten over de kracht van rituelen of wil je een ritueel voor jezelf, je familie of je organisatie organiseren. Neem dan contact met mij op voor een afspraak.