Stilte ochtenden

Ritme van het Leven
De Maan beweegt met het Water op de Aarde en in jezelf. Zij stuurt de getijden van eb en vloed en de cycli in ons lichaam. De Zon -het Vuur- voedt de seizoenen. We vinden deze bewegingen allemaal op het Levenswiel: van een dag. een maan(d), een jaar en een mensenleven. Van intentie naar kiemen, groei, volle vorm, oosgten, afscheid en terugkeren naar rust, stilte en het vormloze. Stilstaan bij het ritme van het Leven verdiept en verrijkt ieders leven.

Stilte-ochtenden het jaar rond
Bij het begin van de overgang van een seizoen stemmen we ons af op de energie van het komende periode. Iedere overgang heeft een thema verbonden met het moment in het seizoen. Het is een ochtend met jezelf met de steun van de groep die het meedraagt. Je luistert naar je innerlijke stem, wat vertelt je lichaam, je hart en wat komt er op in je geest? Je kijkt naar je weerstanden en verlangens. Wat zich ook aandient, je verwelkomt wat er is met je olle aandacht. Er hoeft niets en je mag diep ontspannen.

Ter voorbereiding op de ochtend wordt je uitgenodigd natuurlijk materiaal en een sybool mee te nemen verbonden met het thema's. Hiermee maken we met elkaar het altaar op de Groene Cirkel in het midden van het Levenswiel. Zo is het altaar verbonden met de energie in de Natuur en onszelf. Ieder thema heeft vragen die we meenemen in de ochtend.

We zitten in een cirkel rond het Levenswiel. Ter ondersteuning van het proces doen we lijfwerk, mediteren (staan, zitten, liggen) we met uitleg en oefening, ervaren we de kracht en de zachtheid van de trommel en zang. Vanuit de ervaring van de ochtend deel je meditatief wat geraakt is en wat je meeneemt in de maand. We sluiten af met het zingen van een mantra.

Kosten, data en voorbereiding
De stilte-ochtenden zijn op woensdagen aan het begin van het nieuwe seizoen:

Overgang Winter naar Lente: Februari      Kiemkracht - Ontkiemen 

Overgang Lente naar Zomer: Mei               Vol-groeien

Overgang Zomer naar Herfst: Augustus    Rijpen

Overgang Herfst naar Winter: November  Los-Laten en Vrij-Geven

De stilteochtenden zijn van 9.00 tot 13.00 uur in boerderij Geinhoeve. De kosten zijn €55,-. In de agenda kun je zien wanneer de stiltechtenden zijn. Na opgave ontvang je ter voorbereiding een uitnodiging met alle praktische informatie. Heb je belangstelling of vragen mail me dan.